وزارت نیرو در بخش آب عهدهدار مدیریت پایدار منابع آب کشور و حافظ حقوق مرتبط با آب کشور در سطح کشورهای همسایه و منطقه است.
وزارت نیرو در بخش آب با در نظر گرفتن ارزش ذاتی، اقتصادی، امنیتی، سیاسی و زیستمحیطی این ماده حیاتی به عنوان یکی از محورهای اصلی توسعه پایدار و رکن اصلی آمایش سرزمین بر آن است تا با مدیریت پایدار کمی و کیفی منابع و مصارف آب، نسبت به عرضه آب مطمئن، کافی و قابل مصرف متناسب با ظرفیتهای ملی اقدام نموده و از این راه نقش خود را در ارتقاء بهداشت، رفاه اجتماعی و توسعه پایدار ایفا نماید.وزارت نیرو در این بخش با سیاستگذاری، برنامهریزی، سازماندهی، هدایت، نظارت و تدوین ضوابط و مقررات و لوایح مرتبط، بسترهای لازم را برای انجام مطالعات، حفاظت، بهرهبرداری و تخصیص بهینه منابع، اجرای طرحهای توسعهای و تولید انرژی برقابی، ارائه خدمات مشاورهای، فنی و اجرایی در سطح ملی و فراملی- با تأکید بر کشورهای منطقه- فراهم مینماید.بخش آب با تکیه بر هماندیشی کارکنان توانمند و متعهد خود و مشارکت آنان در تصمیمسازیها، تشکیلات فراگیر، تجربیات فنی و مدیریتی و سرمایهگذاریهای اثربخش، نسبت به تولید و توسعه دانش فنی و علوم مهندسی اقدام نموده و با بهرهگیری از آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی و فناوریهای نوین ضمن بهبود شاخصهای کمی و کیفی مدیریت منابع آب، منافع کلیه ذینفعان خود را به ویژه در بخشهای شرب و بهداشت، صنعت، کشاورزی، محیطزیست و سایر ذیمدخلان برآورده میسازد.
ایجاد تعادل در منابع آب و مصارف و حفظ اطمینان از کیفیت آب حفظ، نگهداری و مدیریت منابع آب ،تاسیسات آبی و حفظ حریم و بستر رودخانه
ما مصممیم در محیطی صمیمی از طریق مدیریت مشارکتی ، با اتکا به نیروی انسانی کارآمد و ارتباط با سایر مراکز علمی وبا استفاده از منابع اعتباری ملی ، مدیریت آب در استان کردستان را با رسالت ذیل به انجام رسانیم:
شناخت ، مطـالعه ، توسعه ، حفاظـت مدیریت و بهره برداری بهینه از منابع آب ، ایجاد ، توسعه ، بهره برداری و نگهداری از تاسیسات و سازه های آبی ( به استثنای تاسیسات و سازه های مربوط به آب و فاضلاب) در چارچوب تکالیف مندرج در قوانین ومقررات مربوط و سیاستهای وزارت نیرو و شرکت مادر تخصصی می باشیم.
به منظورنیل به اهداف مندرج دراساسنامه، شرکت با رعایت مقررات و قوانین مربوط در محدوده عمل خود مجاز به انجام اقدامات زیر می باشد :
1- انجام مطالعات لازم برای شناخت ، توسعه و بهره برداری از منابع آب.
2- تهیه واجرای طرح ها و پروژه های تامین آب و انتقال آب برای بخش های مختلف مصرف ، شبکه های آبیاری و زهکشی ، آبرسانی به شهرها وصنایع ، پایداری وایمنی سدها، مهندسی رودخانهها، کنترل سیلاب، تغذیه مصنوعی.
3- بهره برداری و نگهداری از تاسیسات وسازه های تامین و انتقال آب .
4- بهره برداری ازمنابع آب در چارچوب سیاست ها ، ضوابط و برنامه های مصوب وزارت نیرو.
5- اجرای برنامه ها و مصوبات واموری که وزارت نیرو دراجرای قانون توزیع عادلانه آب و سایرقوانین و مقررات مربوط به آب ( ازجمله مطالعات پایه حفاظت کمی وکیفی و نظارت بربهره برداری ازمنابع آب ) به عنوان کارگزاری ارجاع می نماید.
6- کارگزاری وزارت نیرو درتخصیص آب مورد نیاز بخش های مختلف مصرف .
7- انجام تحقیقات لازم درباره منابع آب و تاسیسات آبی و به کاربردن روش های جدید علمی و فنی به منظور بهره برداری بهتر از منابع آب وتاسیسات و سازه های وابسته
8- واگذاری اشتراک به متقاضیان براساس تعرفه های مربوط در چارچوب قوانین و مقررات ذیربط.
9- تحویل آب مورد نیاز به مشترکان در بخش های مختلف مصرف براساس تعرفه های مصوب مراجع قانونی ذیربط.
10- خرید خدمات از بخش غیردولتی برای انجام امور مطالعاتی ، اجرایی ، بهره برداری ونگهداری از تاسیسات آب و سازه های آبی و خدمات به مشترکان درراستای کاهش هزینه ها ، افزایش بهره وری و ارتقای سطح خدمات.
11- اخذ هرگونه وام و تسهیلات مالی از منابع داخلی وخارجی ، عرضه اوراق مشارکت داخلی و پیش فروش اشتراک آب و سایر روشهای تامین منابع مالی با اخذ مجوز از مراجع قانونی.
12- جلب مشارکت مردمی و بخش غیردولـتی دراجرای طرحهای توسعه منابع آب، شبکههای آبیاری و زهکشی، آبرسانی به صنایع و شهرها، مهندسی رودخانه و سواحل، تغذیه مصنوعی و بهرهبرداری و نگهداری از تاسیسات و سازه های آب.
13- همکاری واشتراک مساعی با موسسات ذیربط در پژوهش و بررسی به منظور توسعه علمی ، فنی و اقتصادی در امور مربوط با اهداف و وظایف شرکت.
14- انجام هرگونه عملیات و معاملات بازرگانی درچارجوب مصوبات مجمع عمومی و قوانین و مقررات مربوط که برای مقاصد شرکت ضروری و به صرفه و صلاح شرکت باشد.