در یازدهمین جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان عنوان شد:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای کردستان، در این جلسه مهندس آرش آریانژاد با بیان اینکه خرداد سال قبل بیش از ۴۷۷ میلی متر و امسال ۲۹۳ میلیمتر بارندگی در استان داشتیم، اظهار داشت: براساس این آمار پیش بینی می گردد که استان امسال تابستان خشک و کم آبی را تجربه کند و اولویت وزارت نیرو نیز تامین آب شرب پایدار است.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای کردستان با اشاره به سند سازگاری با کم آبی استان، اظهار داشت: شهرهای دهگلان، قروه، بیجار، دیواندره و بخشهای کشاورزی این مناطق نیاز به برنامهریزی و همت جمعی دارد تا بتوانیم با کمترین تنش آبی از این بحران عبور کنیم.
وی به وضعیت بارندگی در حوزههای آبریز استان اشاره کرد و افزود: در سنوات گذشته در حوزههای بالا دست سدها، پوشش برفی مناسبی وجود داشت و با گرم شدن هوا این پوشش برفی، روانابی را در اختیار ما قرار میداد که باعث افزایش حجم آب ذخیره سدها میشد که امسال متاسفانه این پوشش برفی هم وجود ندارد.
مهندس آریانژاد اهتمام و حمایت فرمانداران و مدیران استانی را در بحث مدیریت مصرف و صرفهجویی آب ضروری دانست و عنوان کرد: با توجه به اینکه در حوزه آب اولویت با بخش شرب است از فرمانداران و مدیران درخواست میگردد برای تامین آب کشاورزی اراضی پایاب سدها کشاورزان را توجیه نمایند؛ چرا که روانابهای استان در سالجاری ۵۴ درصد و به نسبت دراز مدت 57 درصد کسر دارند و این به معنای رسیدن حجم سدها به نصف است و با توجه به این وضعیت رهاسازی آب سدها برای اراضی پائین دست همچون سنوات گذشته، امکانپذیر نیست.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای کردستان در ادامه افزود: سال قبل در اوایل خرداد ماه چاههای عمیق روشن شدند اما امسال از اول فروردین چاه ها فعال شدند و عبور از بحران آب سال جاری جز با همدلی و همراهی مردم و مسئولین امکانپذیر نیست.
وی همچنین به فعالیت گروه های گشت و بازرسی اشاره و تصریح کرد: از 23 اکیپ گشت و بازرسی این شرکت 13 اکیپ در دشتهای ممنوعه قروه، بیجار، دهگلان و دیواندره فعالیت و نظارت دارند.
در ادامه این جلسه معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای استان، اظهار کرد: دو فاز اجرایی برای برنامه سازگاری با کم آبی داریم که در فاز اول که از سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۵ خواهد بود، ۲۵۳.۴ میلیون متر مکعب آب و در فاز دوم که تا ۱۴۱۰ ادامه دارد ۱۲.۶ میلیون متر مکعب آب صرفهجویی میشود.
مهندس عرفان مؤمن پور به برنامه های سازگاری با کمآبی شرکت آب منطقهای و ارگانهای ذیربط اشاره کرد و افزود: برنامه سازگاری با کم آبی استان کردستان به عنوان برنامه پایلوت توسط وزارت نیرو برای کل کشور تعیین گردید و در مجموع 12 طرح برای این منظور تدوین شده که اجرای کامل این برنامه ها نیازمند همت جمعی سازمانها و نهادهای مرتبط می باشد.
وی به نصب کنتور هوشمند بر روی چاههای کشاورزی را یکی از روشهای حفاظت از منابع آب دانست و اظهار داشت: در حال حاضر 13 هزار و 803 حلقه چاه مجاز در استان وجود دارد که 2 هزار و 714 حلقه آن به کنتور هوشمند مجهز می باشد.