به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای کردستان، در این جلسه ضمن بررسی نتایج اقدامات صورت گرفته درخصوص تکمیل بانک اطلاعاتی مشترک آب و خاک منطبق بر مفاد بند یک بیانیه مشترک وزارتین نیرو و جهاد کشاورزی که با حضور مسئولین بانک اطلاعاتی و ساماندهی مشترکین چشمه و قنات برگزار شد، در راستای تکمیل بانک اطلاعاتی مشترک تمهیداتی اندیشیده شد.
همچنین در راستای رفع مشکلات نهایی و تکمیل بانک اطلاعاتی مشترک در ساماب نمایندگانی از سوی شرکت آب منطقهای و جهاد کشاورزی تعیین گردید تا ظرف مدت دو ماه آینده نسبت به تکمیل و راه اندازی بانک اطلاعاتی مشترک اقدام نمایند.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای کردستان از انجام پروژه آمار برداری منابع آب استان توسط دفتر مطالعات پایه این شرکت خبر داد و اظهار داشت: ساماندهی چشمه های استان از اهداف اصلی این طرح محسوب میشود.
وی ضمن اشاره به اهمیت ساماندهی و شناسنامهدار کردن چشمههای موجود در استان خاطرنشان کرد: شناسنامه دار کردن چشمه ها از مهمترین راهکارها در حفظ منابع آبی استان بشمار میآید.
مهندس عرفان مؤمن پور ادامه داد: با این کار ظرفیت های واقعی برداشت این منابع، تعریف و سهم عرفی آب کشاورزی کشاورزان نیز مشخص میشود چراکه پتانسیل چشمه های استان کردستان بعنوان منبعی حیاتی در تامین حقابههای شرب و کشاورزی و صنعت از غنای بالایی در سطح کشور برخوردار بوده و اهمیت هدفمند سازی این منابع را صدچندان میکند.
وی با اشاره به اکوسیستم کردستان به لحاظ تنوع زیستی بسیار غنی و ذخایر ژنتیکی ارزشمند و ظرفیت های کم نظیر، عنوان کرد: فراهم نمودن امکان دسترسی پرندگان، وحوش و مواشی به منابع آبی باید یکی از مهمترین برنامه های مدیریت چشمه ها در استان توسط ارگانهای ذیربط به شمار آید لذا در این راستا مقرر میگردد در طرح های بهره برداری از چشمه ها توسط شرکت آب منطقهای کردستان و سازمان جهاد کشاورزی استان سهم حقابه زیست محیطی مدنظر قرار گرفته و این طرحها به نوعی طراحی گردند که تامین آب شرب وحوش و مواشی مورد غفلت قرار نگیرد.
مهندس مؤمن پور در پایان افزود: انتظار میرود اداره کل محیط زیست استان در کنار سایر ارگانهای ذیمدخل در بازرسی های دوره ای این مهم را کماکان و بیشتر از پیش مدنظر قراردهد.