به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای کردستان ، استاندار کردستان در این جلسه ضمن تاکید بر ضرورت مدیریت سدهای مشترک استان با استانهای همجوار ، اظهار داشت: اخذ اختیارات کردستان در خصوص مدیریت سدهای مشترک با استانهای همجوار از جمله گاوشان، شهید کاظمی و تلوار از طریق وزارت نیرو، باید با جدیت هرچه بیشتر پیگیری شود.
وی افزود:یکی از بارزترین مزایای مدیریت سدهای مشترک، رفع مشکلات کشاورزان و بهرهبرداران استان در حوزه و پایاب این سدها است تا مجبور نباشند برای انجام کارهای خود به شرکتهای آب منطقهای استانهای همجوار مراجعه کنند.
بهمن مرادنیا ضمن اشاره به روند پیگیری کیفیت آب شرب سنندج، ادامه داد: فرمانداران، بخشداران و دهیاران استان می بایست نسبت به حفظ کیفیت رودخانه های بالادست دریاچه سدها اهتمام ورزند و برای ممانعت از ورود فضولات حیوانی، تردد و چرای دام در اطراف رودخانه های بالادست سدها که موجب ورود آلودگی به آب می شود، اقدام کنند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان ضمن ارائه گزارشی در خصوص وضعیت مخازن سدهای استان و مقایسه اجمالی آن با مدت مشابه سال گذشته، اظهار داشت: حجم آب سدهای واقع در استان با احتساب حجم مخازن سدهای تحت مدیریت استانهای همجوار، در حال حاضر یک میلیارد و ۷۵۵ میلیون مترمکعب است؛ این در حالی است که میزان آب ذخیره شده در مخازن سدهای تحت بهره برداری استان ۶۹۷ میلیون مترمکعب است.
وی میانگین بارندگی استان در سال زراعی جاری را دو برابر میانگین بارندگی کشور اعلام کرد و افزود: میزان بارندگی استان در سال آبی جاری 472 میلیمتر بوده و این میزان بارندگی در مقایسه با مدت مشابه آن در سال گذشته ۲۶ درصد کاهش یافته ونسبت به میانگین دراز مدت ۲ درصد افزایش داشته است.
کامران خرم در خصوص لایروبی رودخانه های استان با اشاره به بی سابقه بودن عملکردشرکت در چند ماهه اخیر، اظهار داشت: هرچند امسال بحث سیل در استان مطرح نبوده اما ظن ایجاد سیلاب احتمالی، شرکت را برآن داشته که تمامی رودخانه ها و مجراهای اصلی گذر آب در سطح استان را لایروبی کرده تا کردستان را از هرگونه آسیب متعاقب سیلاب، مصون بدارد.
وی با اشاره به اینکه آلاینده ها، منابع آبی استان را تهدید می کند،افزود: مطالعاتی در این زمینه توسط شرکت آب منطقه ای کردستان در راستای شناسایی و پراکندگی این منابع آلوده کننده انجام گرفته است.
خرم ادامه داد:این شرکت نسبت به انجام خدمات مهندسی مربوط به مطالعه و طراحی شبکه پایش کیفیت آب و آلاینده های آن در کلیه محدودههای مطالعاتی واقع در استان و منطبق بر حوضه آبریز، اقدام نموده که ضمن شناسایی واحدهای با پتانسیل ایجاد آلودگی، ایستگاههای پایش استان در استان نیز تعیین گردیده است.