مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان؛
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای کردستان، مهندس کامران خرم به مناسبت هفته صرفه جویی در مصرف آب و برق اظهار داشت: یکم تا هفتم تیرماه در تقویم کشور به عنوان هفته صرفه جویی در مصرف آب نامگذاری شده، بیش از 20 سال است این عنوان را در تقویم رسمی کشور داریم و فصل گرما تداعی کننده مباحثی چون تبخیر، کمآبی، صرفهجویی و... بوده است، اما به منظور وفاق و هماهنگی در ارکان وزارت نیرو و لزوم توجه همگانی، امسال با توجه به لزوم صرفهجویی در مصرف برق نیز این هفته از طرف وزارت نیرو با نام هفته صرفهجویی در آب و برق نامگذاری شده و ما در این شرکت بدلیل محدودیت ها و ظرفیت های آبی استان تمام طول سال به بحث فرهنگسازی مدیریت مصرف بهینه آب و اجرای راهکارهای متداول صرفه جویی توجه داریم.
وی با بیان اینکه امروزه جایگاه آب به عنوان یکی از محورهای اساسی توسعه بر هیچکس پوشیده نیست افزود: موضوع آب و خشکسالی به عنوان یک واقعیت مطرح است و درحال حاضر باتوجه به محدودیت منابع آب و افزایش روز افزون تقاضا به علت افزایش جمعیت، زمینه ایجاد بحران های جدی درخصوص تامین آب مورد نیاز در شرب، صنعت و بویژه در کشاورزی فراهم شده است.
مهندس خرم با توجه به افت منابع آب در سالیان اخیر و لزوم صرفه جویی در مصرف این مایه حیاتی، خاطرنشان کرد: استفاده از ظرفیت های رسانه ای و فرهنگی می تواند زمینه های مثبتی را در فرهنگسازی مصرف آب به بار آورد و جامعه را به سوی صرفه جویی سوق دهد و در این میان اهتمام جدی آحاد مردم به عنوان ذینفعان اصلی و مصرف کنندگان آب، چه در بخش صنعت، چه در بخش شرب و چه در بخش کشاورزی از همیشه ضروری تر است.
وی یادآور شد: بیش از 60 درصد از مصارف آب استان را منابع آب زیرزمینی تامین می کند و ناپایداری این منابع از منظر کمیت و کیفیت، معضلات جدی را برای استان رقم می زند و اگر این میزان برداشت از منابع آبی تداوم داشته باشد می بایست در آینده تبعات اجتماعی و زیست محیطی قابل توجهی را شاهد باشیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان مصرف بهینه آب در بخش کشاورزی را بدلیل مصرف بیش از 90 درصد منابع آبی استان در این بخش، را در اولویت دانست و افزود: رعایت الگوی کشت و جلوگیری از کشتهای با نیاز آبی زیاد، استفاده از شیوه های نوین آبیاری تحت فشار (قطره ای – بارانی)، راه اندازی تشکلهای آب بران و کنترل حاکمیتی بر نحوه بهره برداریها از راهکارهای موثر در مصرف بهینه آب در بخش کشاورزی بشمار می آیند.
وی یکی از دلایل کمبود آب کشاورزی و خشک شدن چاهها را اضافه برداشت از چاههای مجاز دانست و بیان کرد: جهادکشاورزی باید یکپارچه سازی اراضی، آبیاری تحت فشار، کشت جایگزین، محصولات کم آب بر را انجام دهد تا خطر افت سفرههای آب زیرزمینی کمتر شود، همچنین توسعه باغات باید درنظر گرفته شود.
مهندس خرم اضافه کرد:کشاورزان و بهره برداران باید با شناخت دقیق از این مشکلات به آینده نگری لازم در مدیریت منابع آب دست یابند و با رویکرد مثبت به تشکلها، از شخصیتهای پراکنده حقیقی به شخصیتهای منسجم حقوقی تبدیل شوند.
وی در پایان استفاده از پساب تصفیه شده فاضلاب شهرها و تخصیص آن به عنوان منابع جدید و جایگزین نمودن آن با منابع مورد استفاده (جهت تأمین آب زمینهای کشاورزی و آبیاری فضای سبز) را از دیگر راه های صرفه جویی در مصرف آب عنوان کرد.