به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای استان کردستان، مهندس کامران خرم مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان در نشست کارگروههای مدیریت جامع کیفیت منابع آب منطقه ۲ کشور که با حضور مهندس رجائی مدیرکل دفتر نظام های بهره برداری و حفاظت آب و آبفا وزارت نیرو و هیئت همراه و 6 استان کردستان، آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان، گیلان، کردستان و آذربایجان غربی در سنندج برگزار شد، ضمن خیرمقدم کارگروههای شرکت کننده در نشست و تقدیر و تشکر از تلاش و همت کارگروه اجرایی کیفیت منابع آب استان کردستان ، اظهار داشت: امید است حداکثر استفاده را از این گردهمایی برده و در راستای رفع چالش ها و مسائل موجود در حوزه کیفیت منابع آب به نتایج مطلوبی دست یابیم.
مهندس خرم ابراز امیدواری کرد: با درنظر گرفتن کاهش منابع آب زیرزمینی خوشبختانه در استان بحران جدی آب نداریم و با پیش بینی برنامه هایی که برای تامین آب شرب مناطق مختلف استان تا افق 1425 شده است مشکلی در این حوزه نخواهیم داشت.
وی با بیان اینکه ۷۳ درصد آبهای زیرزمینی استان در دشتهای شرقی استان قرار دارد، یادآور شد: درحال حاضر به غیر از شهرهای سقز، بانه و سنندج آب شرب سایر شهرهای استان از منابع آب زیرزمینی تامین می گردد که خوشبختانه باتوجه به پیگیری های به عمل آمده تامین آب شرب سایر شهرهای استان در قالب طرح های آبرسانی از محل سدهای در دست بهره برداری و اجرا به درحال انجام است. بر این اساس تا افق 1425 مشکلی درخصوص تامین آب نخواهیم داشت.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان در این نشست از تبخیر 63 درصدی آب در کردستان خبر داد و افزود: براساس مطالعات انجام گرفته میزان تبخیر آب در این استان نسبت به 15 سال گذشته 7 درصد افزایش داشته است.
خرم با اشاره به وجود 6 درصد از رواناب های کشور در استان کردستان، اضافه کرد: میزان مصرف آب سالانه استان در مجموع 1066 میلیون متر مکعب است که از این میزان 852 میلیون متر مکعب در بخش کشاورزی ، 144 میلیون متر مکعب در بخش شرب و 71 میلیون متر مکعب به بخش صنعت اختصاص یافته است.
وی یادآورشد: از مجموع ۳۳ سد استان، ۱۱ سد در حال بهرهبرداری، ۱۰ سد در دست اجرا و ۱۲ مورد نیز مطالعاتی است همچنین طبق آمار، استان دارای 11 دشت و ۸ آبخوان است که ۳ آبخوان قروه، دهگلان و چهاردولی ممنوعه می باشد.
لازم به ذکر است: در این نشست، کارگروه اجرایی مدیریت جامع کیفیت منابع آب استانهای عضو کارگروه ضمن ارائه گزارش به بحث و تبادل نظردر راستای رفع چالش ها و مشکلات موجود در این حوزه پرداختند.
✍️ پویش #هر هفته_الف_ب _ایران