به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای کردستان مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان در میزگردی که با محوریت بخش آب کشاورزی استان در محل خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران برگزار گردید گفت: اگر منابع آب این استان را از میزان بارندگی به صورت حجمی سالانه ۴۵۵ میلیمتر در نظر بگیریم از کل حجم بارش های سالیانه که حدود ۱۳ میلیارد متر مکعب است، همه ساله حدود 7 میلیارد مترمکعب تبخیر، یک میلیارد مترمکعب آن نفوذ و 5 میلیارد مترمکعب آب بصورت رواناب جریان می یابد.
وی افزود: از میزان کل ذخایر سدهای استان که 2 میلیارد و 253 میلیون متر مکعب می باشد، حدود یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون متر مکعب آن شامل سد گاوشان و شهید کاظمی خارج از حوزه بهره برداری استان است اما بخشی از نیاز کردستان از این سدها تامین میشود.
کامران خرم در ادامه خاطرنشان کرد که آب شرب سقز و بخشی از اراضی حاشیه سد، از سد شهید کاظمی و آب شرب کامیاران و یک شبکه پنج هزار هکتاری نیز از سد گاوشان، تامین میشود.
خرم افزود: براساس پیگیری های مستمر و آخرین بازنگری در تخصیص ابلاغی، 96 هزار و یکصد و چهار هکتار به اراضی آبی استان در حوضه های مختلف اضافه خواهد شد.
صنعت و شرب نیز از تخصیص آب بیبهره نماندهاند.
کامران خرم در ادامه گفت: در این تخصیص جدای از بخش کشاورزی یکسری ظرفیتها هم برای استان لحاظ شده که می توان به یک هزار و ۴۰۰ تن آبزیپروری، ۵۰ میلیون مترمکعب تخصیص برای صنعت، ۲۴۲ میلیون متر مکعب تخصیص برای پایداری جریان و مسائل زیست محیطی و ۱۶۰ میلیون متر مکعب برای شرب اشاره کرد.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای کردستان با اشاره به اینکه سد پالنگان و نیآب نیز در دست مطالعه است افزود: اگر این سدها تعیین تکلیف و به بهره برداری برسند، طبیعتا بخش دیگری از اراضی استان به آبی تبدیل خواهد شد.
لازم به ذکر است، این میزگرد به منظور بررسی طرح جامع توسعه بخش کشاورزی و چالش های پیش روی آن با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار، رئیس سازمان جهاد کشاورزی، مدیرعامل شرکت آب منطقهای، مدیر امور شعب بانک کشاورزی و رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی سنندج، در محل دفتر خبرگزاری ایرنا در سنندج، برگزار گردید.