به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای کردستان؛ مراسم افتتاحیه طرح ملی دانش آموزی نجات آب (داناب) در اردیبهشت ماه1392، با حضور مهندس شاهین پاکروح مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان کردستان ، خسرو ساکی مدیر کل آموزش و پرورش استان کردستان، مهندس پدرام لعلی معاونت حفاظت و بهره برداری از منابع آب شرکت آب منطقه ای کردستان، طالب محمدی معاونت آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان کردستان و مدیران، معلمان و دانش آموزان مدرسه راهنمایی دخترانه شهید نامدار مرادی در محل سالن اجتماعات این مدرسه برگزار گردید.
در این آیین، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کردستان با استناد به آیات قرآنی، آب را یک موهبت الهی دانست که جایگزین ندارد و از آن به عنوان مایه حیات و عامل توسعه و پیشرفت جوامع یاد کرد.
مهندس شاهین پاکروح با اشاره به کاهش نزولات جوی در سالهای اخیر و تغییرآن از برف به باران اظهار کرد: هم اکنون طرح هایی برای مصارف صنعتی، آب شرب و کشاورزی در شرکت آب منطقه ای استان در دست اجراست. به گفته وی ایجاد زیر ساخت ها در بخش آب، اشتغالزایی، رشد و بالندگی در جامعه را به دنبال خواهد داشت.
وی با مهم برشمردن مدیریت مصرف آب خواستار نهادینه کردن فرهنگ درست مصرف آب در جامعه شد و خاطرنشان کرد: باید در حفظ منابع آب کوشید چرا که تأمین آب مطرح نبوده بلکه مدیریت مصرف و تقاضا باید محور و اساس این کار قرار گیرد.
مدیر کل آموزش و پرورش استان کردستان نیز با بیان اینکه رسالت آموزش و پرورش صرفاً آموزش و برگزاری آزمون نیست، گفت: یکی از مهمترین وظیفه آموزش و پرورش اصلاح فرهنگ عمومی جامعه در رابطه با استفاده از آب و حفظ منابع آبی است.
خسرو ساکی گفت: ضمن تشکر و قدردانی از تلاش های صورت گرفته توسط شرکت آب منطقه ای کردستان خاطر نشان کرد،آب منبع حیات است و کسانی که برای حفظ این منبع مهم اقدام می کنند در خور تقدیر و تشکرند.
وی با اشاره به دومین سال اجرای طرح ملی نجات آب که همزمان با سراسر کشور در استان کردستان هم برگزار می شود افزود: این طرح در راستای فرهنگ سازی استفاده درست از آب اجرا می شود، در برگیرنده 39 هزار دانش آموز در سطح استان می باشد.
این مقام مسئول اشاره کرد: در ادبیات سیاسی جهان مطرح شده که در دو دهه آینده جنگ دیگر بر سر ذخایر و منابع انرژی نخواهد بود، بلکه بخاطر آب اتفاق خواهد افتاد پس باید قدر این منبع آبی را بیش از پیش بدانیم.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش کردستان نیز اظهار داشت: با توجه با تفاهم نامه ای مابین وزارت نیرو و آموزش و پرورش طرح ملی دانش آموزی داناب در مقطع مختلف تحصیلی اجرا می شود.
طالب محمدی بیان کرد: استفاده صحیح از آب نیازمند فرهنگ سازی های مناسب و ویژه است و خوشبختانه آموزش و پرورش ظرفیت مناسبی در این حوزه دارد که باید از آن به بهترین شکل ممکن بهره برداری شود.
محمدی با اشاره به اینکه آموزش و پرورش بستر مناسبی برای اجرای این طرح است، گفت: آموزش و پرورش مثلث بزرگ دانش آموزان، خانواده ها و معلمان است و انتقال پیام از این طریق طیف عظیمی از جامعه را در بر می گیرد
در ادامه برنامه، زنگ نمادین نجات آب توسط مدیر عامل شرکت آب منطقه ای و مدیر کل آموزش و پرورش استان کردستان به صدا درآمد.
همچنین اقلام آموزشی و تبلیغاتی شامل کتابچه، بروشور، لوح فشرده، تراکت و کلاه و بادکنک و... با شعارهایی درخصوص مصرف بهینه و حفاظت از منابع آبی طراحی شده توسط مشاور استانی طرح به دانش آموزان و مدعوین ارائه گردید، در ادامه کلیپ های انیمیشن آموزشی طرح داناب به نمایش درآمد و مسابقات متنوعی با محوریت اهداف طرح داناب برگزار شد و به تعدادی از معلمان و دانش آموزان جوایزی به رسم یاد بود از طرف شرکت آب منطقه ای کردستان اهدا گردید.