به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای کردستان، به مناسبت نکوداشت هفته پدافند غیرعامل و در راستای تأکیدات مقام معظم رهبری و ریاست محترم جمهوری جهت انجام اقدام پیشگیرانه و حفاظتی در راستای جلوگیری از حوادث و اتفاقات؛ آیین افتتاح اتاق کنترل و دیسپاچینگ شرکت آب منطقه ای همزمان با برگزاری کمیته مدیریت بحران و پدافند غیر عامل این شرکت با حضور استانداری کردستان و ادارات شرکتهای وابسته به وزارت نیرو در صنعت آب و برق استان انجام شد.
این مرکز بر مبنای لزوم گردآوری سریع اطلاعات صحیح و پایه منابع آب ازجمله میزان بازندگی و برف و منابع آب زیرزمینی در مواقع حساس و ضروری تأسیس گردیده و کنترل قابلیتهای ویژه ای از جمله دریافت ، جمع آوری و تحلیل دیتاهای ارسالی از 28 ایستگاه آب و هواشناسی پراکنده در سطح استان را دارد که به غیر از تحلیل موارد خروجی نتایج می تواند در اتخاذ تصمیم های فوری در مواقع بحرانی ابزار بسیار مهمی در مدیریت و گذر از بحرانها محسوب گردد.
قبل از این افتتاح جلسه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت برگزار گردید. مهندس شانظری رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان در این جلسه ضمن تأکید بر اهمیت موضوع پدافند غیرعامل بویژه در بحث آب و برنامه ریزی برای پیشگیری و بازدارندگی از حوادث در سدها و منابع آبی و نیروگاهها و مقابله با تهدیدات در حوزه وزارت نیرو گفت این مبحث از اهمیت فوق العاده ای در صنعت آب و برق که بخش حیاتی کشور است، برخوردار می باشد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان و رئیس شورای هماهنگی مدیران وزارت نیرو در استان همچنین گفت در این راستا ما در دو بخش بایستی برنامه ریزی و اقدام نماییم یک بخش مربوط به کم آبی و خشکسالی که بایستی در هرصورت آب شرب مردم تأمین شود یک بخش دیگر مربوط به ترسالی و بارندگی شدید است که منجر به جریان سیلاب شده و بایستی با اقدامات صورت گرفته جلوی حوادث گرفته شود.
وی افزود خوشبختانه شرکت آب منطقه ای کردستان در سال های اخیر اقدامات بسیار خوبی در هردو زمینه انجام داده و استان از این لحاظ در موقعیت مطلوبی قرار دارد.
مهندس شانظری به اقدامات صورت گرفته در راستای تأمین اضطراری آب شرب شهر سنندج در سال 94 و آب شرب شهر بانه در سال جاری و همچنین اقدامات صورت گرفته در سیل سال گذشته شهرستان سقز در محدوده سد چرغ ویس اشاره نمود.
مهندس مومن پور رئیس گروه مدیریت بحران و پدافندغیرعامل شرکت نیز در این جلسه ضمن تشریح برنامه ها و اهداف شرکت در این حوزه به موضوع واژگونی تانکرهای حامل سوخت در محدوده منابع آبی استان اشاره کرد و گفت شرکت علاوه بر بخش کمی و کیفی منابع آب در حوزه تهدیدات سایبری در بخش بدافزارها و باج افزارها اقدامات خوبی در دست اقدام دارد که خطرات احتمالی را به حداقل کاهش خواهد داد.
وی برگزاری مستمر جلسات کمیته مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت، 26 مورد بازدید از سدها و منابع آبی استان، برگزار مانور کیفی منابع آب، انجام پمپاژ اضطراری سدهای قشلاق و بانه و ... را از اقدامات این کمیته عنوان نمود و گفت اقدامات دیگری از جمله نصب دوربین و شوک فنس در محدوده سدهای استان در دست اقدام است.
دکتر رضایی مدیرکل پدافندغیرعامل استانداری کردستان نیز در این نشست ضمن تقسیم بندی اتفاقات و حوادث به دو دسته مسائل طبیعی و غیرعمدی مانند حوادث غیرمترقبه که در حوزه مدیریت بحران قرار میگیرد و اتفاقات و حوادث بیشتر تعمدی و خرابکارانه که در حوزه پدافند غیرعامل قراردارد، گفت تهدیدات انسان ساخت بر مبنای و هدف تخریب و دشمنی است لذا بایستی پیش بینی و برنامه ریزی نمود و تمهیدات لازم را اتخاذ و تهدیدات قابل احصاء را در نظر گرفت.
وی همچنین حوزه آب را یکی از حوزه های بسیار مهم و حیاتی و حساس در مواقع حوادث و پیشامدها و اتفاقات ذکر کرد و گفت آب در بحث پدافند غیرعامل اهمیتی مضاعف دارد.
وی ضمن خوب توصیف کردن اقدامات صورت گرفته در این خوزه گفت سایر دستگاه های استان هم لازم است اقداماتی در حیطه وظایف خود انجام دهند.