به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای کردستان، اولین جلسه کمیته هماهنگی دور سوم آماربرداری سراسری از منابع و مصارف آب های زیرزمینی و سطحی در سالن جلسات شرکت با حضور مدیرعامل شرکت، کارشناس دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت مدیریت منابع آب ایران، معاون برنامه ریزی، مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت و سایر اعضای کمیته مذکور برگزارشد.
در ابتدای این جلسه مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان، با اشاره به دوره های گذشته اجراء طرح آماربرداری سراسری منابع آب های سطحی و زیرزمینی طی سال های 83 و 88 گفت: در دو دوره گذشته از 60 هزار منبع آبی سطحی و زیرزمینی در کردستان آماربرداری به عمل آمده که شامل 38 هزار دهنه چشمه و 15 هزار حلقه چاه و سایر منابع همچون قنات، نهر، موتور تلمبه و ایستگاه پمپاژ می باشد.
مهندس شانظری در ادامه تصریح کرد: تقسیم بندی منابع آبی کردستان به سه محدوده انجام عملیات آماربرداری را تسهیل و تسریع نموده است به گونه ای که از آغاز عملیات صحرایی در اواخر مرداد ماه سال جاری تاکنون از 4 هزار منبع آبی، آماربردای به عمل آمده است.
در ادامه خانم دکتر جمال کارشناس دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت مدیریت منابع آب ایران ضمن بیان اینکه آمار و اطلاعات، مبنای پیش بینی ها و زیربنای عدالت اجتماعی در تسهیم، برنامه ریزی و مدیریت منابع آب محسوب می گردد، گفت: در صورت فقدان و نبود آمار و اطلاعات، مفهوم برنامه ریزی مصداق پیدا نمی کند.
مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت نیز در خصوص وضعیت پروژه و روند پیشرفت کار گفت: از جمله موانع و مشکلاتی که در اجرای طرح مذکور با آن مواجه هستیم کمبود اعتبارات، عدم همکاری کشاورزان و بهره برداران، صعب العبور بودن برخی از چشمه ها، منابع آبی محصور و عدم امکان آماربرداری در مناطق مرزی می باشد.
دکتر مبارکی در پایان با ارائه پیشنهاداتی همچون استفاده مشاوران طرح از GPS و نرم افزارهای بروز مکان یابی گفت: آماربرداری از منابع مختلف به دفعات متفاوت صورت می پذیرد، به کارگیری اینگونه ابزار، موجب افزایش بهره وری شده و همچنین اجرای طرح آماربرداری را تسهیل می نماید.