خشکسالی به عنوان بی صداترین بلای طبیعی در مقابل سیلاب به عنوان یکی از پرصداترین بلایا قرار گرفته است، این در حالی است که خطر و خسارت های ناشی از خشکسالی به مراتب بیشتر از سایر بلایای طبیعی است و اثرات آن در درازمدت نمایان می شود، وقوع یک خشکسالی شدید خسارت های آشکار به جوامع بشری، محصولات کشاورزی و فضای سبز وارد می آورد.
باید توجه داشت که بخشی از مشکل بحران آب در کشور ما به مقدار سرانه مصرف آب برمیگردد که این سرانه به شدت در حال افزایش است. علت این امر به تنوع نیازهای آبی مربوط می شود که باید به شیوه های مختلفی با این بحران مقابله کردکه از جمله آن مدیریت تقاضا است در مواردی همچون اولویتهای مصرف؛ اصلاح ساختار مصرف، فرهنگ سازی، آگاهیسازی عمومی و مشارکت مردم در برنامهریزی و مدیریت آب به این صورت مدیریت تأمین به مدیریت تقاضا تبدیل می شود و خانواده ها و کشاورزان را به مصرف بهتر و کمتر آب رهنمون خواهد نمود.
توجه دقیق به مدیریت آب، ایجاد بانک آب، استفاده از روشهای نوین آبیاری و کمآبیاری، نصب کنتور های هوشمند، تعیین الگوی کشت مناسب و به کارگیری تجربیات کشورهای موفق در زمینه کشاورزی و توجه به برنامههای اجرایی مدیریت خشکسالی از مواردی است در راستای مدیریت مصرف منابع آب موثر خواهد بود.