در متون اسلامی، آب با اهمیت فراوان تلقی شده و به عنوان برکت خداوندی است که حیات می بخشد، حیات را حفظ می کند و بشر و زمین را پاکیزه می کند. درباره این اکسیر زندگی سخن بسیار و آثار و احکام بیشمار آمده است، آب موهبتی الهی است که کمتر نعمتی با آن برابری می کند .
خاصیت حیات دهندگی آب در آیات متعدد قران اشاره شده است: (( و خداوند آب را از ابرها پایین فرستاده و به وسیله آن زمین را پس از مردنش حیات داده است .)) قران کریم مبدا آفرینش موجودات زنده را آب می داند (( هر چیز زنده ای را از آب پدید آوردیم))، خداوند در آیه 48 سوره روم نیز فرموده اند: ((خدا آن کسی است که بادها را می فرستد تا ابرها را در آسمان به حرکت درآورد و سپس آنها را در پهنه آسمان آن گونه که بخواهد می گستراند و بعد متراکم می سازد. آنگاه قطره های باران را می بینی که از لابلای آن خارج می شود. پس آن را (به کشتزار) هر یک از بندگانش بخواهد میرساند تا آنها شادمان شوند.))
همچنین امروزه آب نقش اساسی در بخش های مختلف اقتصاد، کشاورزی و تجارت ایفا می کند. از آنجا که بیش از نود درصد از آب استحصالی در بخش کشاورزی و از طریق آبیاری مصرف میشود بهینه سازی مصرف آن صرفه جویی در توسعه بخش کشاورزی و تولید مواد غذایی با کیفیت بسیار موثر است با توجه به اینکه در آموزه های اسلام اصراف ممنوع و حرام است و در امور آب بخصوص مورد نکوهش جدی قرار گرفته است. آنجاکه در قران کریم می فرماید: (( از نعمت های خداوند بخورید و بیاشامید و اصراف نکنید که خداوند اصراف کاران را دوست ندارد.))
امروز کشور ما با بحران جدی آب مواجه شده و لازم است مردم به کمک مسؤلین راهکارهای اصلاح الگوی مصرف را عملیاتی نموده و به اجرای صحیح و نهادینه کردن فرهنگ صرفه جویی در جامعه کمک کنند.