به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای کردستان، نماینده شرکت مشاور طرح دانای آب، آشنایی دانش آموزان با ابعاد مختلف مسائل آب در کشور و به خصوص استان کردستان، ترغیب و تشویق دانش آموزان به شرکت در جشنواره، تلاش برای تثبیت آموخته ها از طریق شرکت در مسابقات از اهداف اجرای این طرح در مدارس است. و گفت اصحاب رسانه استان در این کارگاه با معضلات و چالشهای آب کشور و استان آشنا و سپس در قالب رپرتاژ، پیام کوتاه و غیره آموزشهای لازم را به دانشآموزان منتقل میکنند.
خشایی، آموزش، فراخوان جشنواره و امور تبلیغی، داوری آثار و مراسم پایانی را مراحل اجرای جشنواره ملی دانای آب در استانها دانست و گامهای موجود در مرحله آموزش را برگزاری کارگاه آموزشی ویژه اصحاب رسانه، آموزشهای ویژه دانشآموزان و استمرار آموزش در طول تابستان عنوان کرد.
نماینده شرکت مشاور طرح دانای آب کشور خاطرنشان کرد: امورات تبلیغی هم توسط مطبوعات، اقلام تبلیغی مانند پوستر، صدا و سیما، پایگاه اینترنتی www.danab.ir و مرکز پیامک 300073956 انجام میشود.
خشایی عنوان کرد: دانشآموزان علاقمند میتوانند در رشتههای گزارشنویسی، داستاننویسی، مقالهنویسی، نقاشی، روزنامه دیواری، تئاتر، فیم کوتاه، عکاسی و وبلاگنویسی در این جشنواره شرکت کنند.
وی مهلت ارسال آثار را تا 31 مرداد ماه جاری ذکر کرد و افزود: علاقمندان به شرکت در این جشنواره میتوانند آثار خود را به دبیرخانه جشنواره واقع در سنندج خیابان پاسداران- دفتر روابط عمومی شرکت آب منطقهای استان کردستان ارسال کنند.
وی با اشاره به اهداف برگزاری این جشنواره اظهار داشت: آشنایی و آموزش دانشآموزان با ابعاد مختلف مسائل و بحران آب در کشور و به خصوص استان کردستان و ترغیب، تشویق و دعوت از دانشآموزان به شرکت در جشنواره تابستانی دانای آب از جمله اهداف برگزاری این جشنواره است.
نماینده شرکت مشاور طرح دانای آب، تثبیت آموختهها از طریق شرکت در مسابقات طرح و دریافت جوایز و ترغیب دانشآموزان به منظور انتقال آموختهها به سایر اقشار در زمینه مسائل آبی و تبیین نقش هریک از مردم در بهبود شرایط کنونی را از دیگر اهداف اجرای این جشنواره ذکر کرد.
وی در پایان تصریح کرد: تا نیمه اول شهریور داوری آثار انجام میشود و در نیمه دوم شهریور هم مراسم پایانی با اعلام برگزیدگان و اهدای جوایز و لوح تقدیر برگزار میشود.
در این نشست همچنین ، معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای استان کردستان نیز گفت: نزدیک به 11 هزار چاه عمیق و نیمه عمیق در دشت ها و نواحی مختلف استان کردستان وجود دارد.
مهندس پدرام لعی هر در کارگاه آموزشی اصحاب رسانه جشنواره ملی دانش آموزی دانای آب، با اشاره به اینکه این چاه ها در 28 هزار کیلومتر مربع از اراضی استان کردستان پراکنده شده، اظهار داشت: 15 محدوده مطالعاتی در حوزه حفاظت منابع آب شرکت منطقه ای آب کردستان تعریف شده، دو محدوده شامل دشت های قروه و دهگلان به عنوان دشت های ممنوعه معرفی شده است.
وی با تاکید بر اینکه به طور کامل مجوز ایجاد چاه در دو محدوده مذکور داده نمی شود، افزود: متاسفانه سطح آبهای زیر زمینی استان کردستان بویژه در دشت های قروه و دهگلان در حال کاهش است، بطوری که سالانه با افت نیم متر مربعی سطح آب های زیر زمینی در این مناطق مواجه هستیم.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای استان کردستان با اشاره به پشت سر گذاشتن یک دوره کامل خشکسالی در استان کردستان طی پنج سال گذشته، خاطرنشان کرد: این امر نیز به نوبه خود به مقدار قابل توجهی منابع آبی استان را دچار آسیب و مشکل کرده است.
مهندس لعلی در پایان مجموعه عوامل یاد شده را نشان از وجود شرایط اضطراری در منابع آب استان دانست و یادآور شد: باید فعالیت هایی عمرانی و فرهنگ ساز را در راستای تغذیه مصنوعی دشتها و آگاهی بخشی انجام دهیم.