به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای کردستان؛ مهندس میدانی معاون آب و آبفای وزارت نیرو، از سد چراغ ویس، پروژه آبرسانی به شهرسقز و تصفیه خانه در دست احداث این شهرستان بازدید نمود.
معاون آب و آبفای وزارت نیرو با بیان اینکه این پروژه در مرحله حساسی است افزود: لازم است برای اتمام بموقع و کنترل بیشتر پروژه توسط مدیرعامل شرکت آب منطقه ای و برگزاری جلسات حضوری هفتگی، چشم انداز دقیق اتمام این سد مشخص و روند آن به وزارتخانه گزارش شود بر تسریع در اتمام سد و آبگیری آن طی سال جاری تاکید و اظهار کرد: وزارتخانه از لحاظ مالی و اعتبارات، پشتیبانی لازم را به عمل خواهد آورد.
او با بیان اینکه به احتمال زیاد تا اواخر پاییز سال جاری، آبگیری اولیه سد انجام شود اعلام کرد: در صورت وجود هر نوع مشکل اعتباری یا آب و هوایی، آبگیری سد تا پایان سال انجام خواهد شد.
معاون وزیر آب و آبفای وزارت نیرو با بیان اینکه بدنه این سد دارای پیشرفت مناسبی است از پیگیری های نماینده مردم شهرستان های سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی برای جذب اعتبار در سال گذشته از طریق محل اعتبارات احیای دریاچه ارومیه تشکر کرد و گفت: سال گذشته 350 میلیارد ریال از این محل اختصاص یافت که مبلغ 210 میلیارد ریال آن تخصیص یافت و در سال جاری نیز 550 میلیارد ریال به آن اختصاص خواهد یافت.
او با بیان اینکه این سد از پیشرفت کلی 83 درصد برخوردار است ادامه داد: تاکنون برای این سد 800 میلیارد ریال هزینه شده است.
میدانی با اشاره به اینکه سد در آینده با مشکل ورود فاضلاب روستاهای حاشیه سد روبرو خواهد بود تاکید کرد: باید مطالعات هدایت فاضلاب این روستاها توسط آب و فاضلاب روستایی کردستان در اسرع وقت انجام شود.
معاون وزیر نیرو سپس از تصیفه خانه سد که از پیشرفت 35 درصدی بدنه و 95 درصدی خط انتقال آب برخوردار است بازدید کرد.
نماینده مردم شهرستان های سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه سقز به عنوان دومین شهر بزرگ و پر جمعیت استان کردستان با کمبود آب شرب مواجه است عنوان کرد: مردم این شهرستان چشم انتظار استفاده از آب این سد هستند. ایشان با اشاره به تملک بخشی از روستای بله جر گفت لازم است کسانی که هزینه تملک اراضی خود را دریافت نموده اند روستا را تخلیه نموده در غیر اینصورت لازم است از طریق قوه قهریه با آنها برخورد شود چرا که شهر سقز به آبگیری این سد نیاز دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان نیز در این بازدید گفت: مطابق برنامه ریزی بعمل آمده با اتمام عملیات جاده جایگزین مشکلی برای آبیگری سد وجود نخواهد داشت و این سد امسال آبگیری خواهد شد.
مهندس اقبال شانظری همچنین درخصوص جابجایی روستای بله جر گفت. قسمت های از روستا که با آبگیری اولیه در معرض آب سد قرار خواهند گرفت تملک گردیده و پول آن نیز پرداخت شده اما متاسفانه روستاییان همکاری لازم را بعمل نیاورده اند.
وی گفت: عملیات اجرایی سد چراغ ویس از سال 83 آغاز شده و با توجه به اعتبارات خوب تخصیص یافته طی دوسال اخیر، آبگیری خواهد شد.
مهندس شانظری حجم کل مخزن سد چرا غ ویس را 85 میلیون متر مکعب ذکر نمود و گفت این سد و میزان 6000 هکتار از اراضی منطقه را تحت پوشش قرار میدهد و دارای اهداف شرب، کشاورزی، صنعت و زیست محیطی میباشد.
این سد در 17 کیلومتری جاده سقز- بانه قرار گرفته است و قرار است آب شرب درازمدت شهر سقز را تأمین نماید.
سقز در 190 کیلومتری شمال غربی سنندج واقع شده است.