به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای استان کردستان مهندس شانظری تعداد سدهای در حال اجرای استان را 10 سد اعلام کرد و اظهار داشت: تاکنون حدود 700 میلیون متر مکعب از آب های سطحی در استان استحصال شده است و در نتیجه طرح های در حال اجرا و پروژه های مطالعاتی که در آینده اجرا می شود حدود یک میلیارد و 300 میلیون متر مکعب دیگر به این ظرفیت اضافه می شود که در نهایت در چشم انداز کمتر از 10 سال دیگر حدود 2 میلیارد متر مکعب از روان آبهای استان استحصال خواهد شد.
وی اجرای پروژه سدها را زمانبر و پرهزینه دانست و افزود: خوشبختانه بیشتر پروژه های در دست اجرای سدسازی به غیر از پروژه های مطالعاتی در حال اتمام است و همچنین 9 پروژه آبیاری و زهکشی در حال اجرا در استان وجود دارد که آب را می توان از محل این سدها به اراضی پایین دست انتقال داد.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای کردستان درباره میزان مصرف آب در سه بخش شرب، کشاورزی و صنعت گفت: 90 درصد مصارف آب استان در بخش کشاورزی است که بیشترین مصرف را به خود اختصاص داده است و تنها 10 درصد مصارف مربوط به بخش شرب و صنعت است.
وی تصریح کرد: کشاورزان می توانند با بهبود روش های آبیاری و الگوی کشت 30 تا 40 درصد مصرف آب فعلی را کاهش و در کنار آن راندمان تولید و محصول خود را افزایش دهند.
مهندس شانظری با بیان این که تامین آب شرب وظیفه بسیار خطیری بوده و جای هیچگونه کوتاهی ندارد تاکید کرد: به تمام شهرهای استان این اطمینان را می دهیم که اجازه نمی دهیم در تأمین آب شرب مردم هیچ مشکلی ایجاد شود و با برنامه ریزی های انجام شده نیاز شرب در دستور کار قرار گرفته و در آینده نیز با تداوم رویکرد مدیریت بحران نیز مردم با کمبود آب مواجه نخواهند شد.
وی با یادآوری اجرای پروژه تأمین آب اضطراری در سد قشلاق در سالجاری برای تامین آب شرب مردم سنندج و جلوگیری از قطع و جیره بندی آن گفت: 7 پروژه اجرایی و مطالعاتی تامین آب شرب شهرهای استان کردستان برای افق دراز مدت از محل سدها، نیز در حال اجرا است که پروژه سنندج در سفر ریاست جمهوری افتتاح شده و پروژه های آبرسانی به سقز و بانه نیز در حال اجرا است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای کردستان با اشاره به این که استان کردستان در گذشته با دارا بودن 14 میلیارد متر مکعب نزولات جوی و 5 میلیارد متر مکعب روان آب، از جمله استان های پرآب در سطح کشور به شمار می رفت افزود: متاسفانه در چند سال اخیر میزان روان آب های استان به علت کاهش بارش به کمترین مقدار خود رسیده است لذا از مردم شریف استان انتظار می رود در سالی که با نام همدلی و همزبانی دولت و ملت نامگذاری شده است الگوی صحیح و بهینه مصرف آب را رعایت کرده و آب را درست مصرف کنند.