به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای کردستان؛ عملیات حفظ کانی بل امروز به ثمر نشست و آب از مظهر جدید چشمه با ارتفاع 120 متر بالاتر از مظهر قدیم سرازیر شد.
معاون فنی و پژوهشی شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران در این مراسم گفت: پروژه حفظ چشمه بل می تواند نقطه عطفی در پیوند ملاحظات محیط زیستی با پیچیدگی های صنعت سد سازی باشد.
مهندس عیسی بزرگ زاده روز پنجشنبه در آیین افتتاح پیچیده ترین پروژه زیست محیطی کشور در کردستان و حفظ چشمه بل افزود: پس از طراحی سد داریان پیش بینی می شد چشمه بل که در منطقه دارای اهمیت خاصی برای مردم و همچنین محیط زیست کشور بود زیر آب برود از این رو محیط زیست درخواست داشت تا در طراحی ها این چشمه حفظ شود.
وی ادامه داد: از این رو با استفاده از برجسته ترین متخصصان، طرحی در این خصوص آماده شد تا آب چشمه بل به 120 متر بالاتر از محل فعلی و به دور از دریاچه سد منتقل شود.
معاون پژوهشی شرکت توسعه منابع آب و نیروی کشور در این خصوص یادآور شد: نظیر این پروژه در دنیا کم است از این رو توسط بهترین متخصصان داخلی و خارجی طراحی، نظارت و اجرا شده است به نحوی که چشمه بل بدون پمپاژ و با استفاده از فشار طبیعی خود به 120 متر بالاتر از مظهر قبلی منتقل شده است.
وی اظهار کرد: پیچیدگی این پروژه زیست محیطی که در راستای تقویت توسعه پایدار کشور است می تواند برای متخصصان رشته های آب و محیط زیست تجربه جدیدی باشد.
بزرگ زاده افزود: بجاست در این راستا به جامعه مهندسین و محیط زیست کشور تبریک گفت که توانستند با این کار گام بلندی در جهت حفاظت از محیط زیست بردارند.
پروژه حفظ چشمه بل روز پنج شنبه با حضور معاون پژوهشی شرکت توسعه منابع آب و نیروی کشور، مسوولان آب منطقه ای استان های کردستان و کرمانشاه، فرمانداران پاوه و سروآباد و جمعی از فعالان زیست محیطی به بهره برداری رسید.