هشدار مدیر عامل شرکت آب منطقه¬ای کردستان؛
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای استان کردستان، آرش آریانژاد در این خصوص گفت: ماهیان قرمز گونهای از ماهیان غیربومی و زینتی به شمار میآیند و چنانچه به منابع آبی ورود نمایند، بدلیل قدرت تحملپذیری و سازگاری با محیطهای گوناگون، علاوه بر تغذیه از گیاهان، باعث تخریب زیستگاه (آشیانه) تخمگذاری ماهیان بومی شده و از تخم و نوزاد ماهیان بومی تغذیه نموده و به گونهای مهاجم تبدیل میشوند.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای کردستان، اضافه کرد: فضولات ماهی قرمز باعث کاهش اکسیژن محلول، افزایش کدورت و تأثیر بر روی رشد جلبکها، تاثیر منفی بر رفتار تولیدمثلی برخی از دوزیستان بومی و نیز انتقال بیماری به ماهیان دیگر میشوند.
وی افزود: سد "سبدلو" بانه که از سنوات گذشته با ورود ماهیان قرمز مواجه بوده، اخیراً با توجه به کاهش حجم آب مخزن و در راستای بهبود و پایداری کیفیت آب این مخزن، اداره منابع آب بانه در چندین نوبت با نظارت و همکاری حفاظت محیطزیست، نسبت به پاکسازی تعدادی از این گونهها اقدام نموده است.
آرش آریانژاد با اشاره به اینکه ماهی قرمز جزو گونههای مهاجم و غیربومی است و رها کردن آنها در آبهای آزاد میتواند کاهش تنوع گونههای بومی در محیط زیست را در پی داشته باشد، خاطرنشان کرد: با رهاسازی ماهی قرمز در رودخانه و دیگر آب های آزاد جمعیت ماهی در اثر تکثیر در مدت زمان کمی زیاد شده و حتی ممکن است به گونه غالب رودخانه تبدیل شود که این مسئله می تواند خطراتی را متوجه اکوسیستم کند.
وی با بیان اینکه بهترین محل برای رها کردن ماهی قرمز استخرها و حوضچههای داخل پارکها و محیطهای بسته است، گفت: انتظار می رود خانوادهها و شهروندان گرامی از رها کردن این ماهیها در مخازن سدها، رودخانهها، سرابها، تالابها و دیگر آبهای آزاد صرف نظر کنند و بازوی قدرتمندی برای صیانت و حفاظت کمی و کیفی از منابع آب استان باشند.