در حاشیه بازدید یک روزه اعضای کارگروه مشترک حوضه آبریز زرینهرود از حوضه آبریز سد شهید کاظمی:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای استان کردستان نظر به اهمیت حفاظت کمی و کیفی از منابع آب، بویژه منابع تأمین کننده آب شرب شهرستان سقز، در حاشیه بازدید یک روزه، جلسه کارگروه مشترک ایمنی آب زرینهرود با حضور اعضای اصلی تیم ایمنی آب استانهای کردستان، آذربایجانغربی و آذربایجانشرقی در محل امور منابع آب شهرستان سقز، برگزار گردید.
در این بازدید اعضای کارگروه مشترک حوضه آبریز زرینهرود از کانونهای با پتانسیل آلودگی در حوضه آبریز سد شهید کاظمی از جمله فاضلاب شهر صاحب، شهرک صنعتی قهرآباد و تصفیه خانه فاضلاب شهر سقز بازدید و سپس در جلسه مشترک واقع در امور منابع آب سقز، به بحث و تبادل نظر در خصوص چگونگی پیشبرد و اجرای هر چه بهتر برنامه ایمنی آب، پرداختند.
در ابتدای جلسه، سلیمی "کارشناس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان" به تشریح برنامه ایمنی آب پرداخت و گفت: هدف از برنامه ایمنی آب شرب مطمئن شدن از کیفیت آب آشامیدنی براساس مدیریت خطر است، که بر پیشگیری از آلودگی منبع آب آشامیدنی، تصفیه آب برای کاهش یا حذف آلودگی برای رسیدن به استانداردها، پیشگیری از آلودگی مجدد آب در مدت ذخیرهسازی، توزیع و مصرف تأکید دارد.
در ادامه صدیقه حیدری "مدیر محیط زیست و کیفیت منابع آب شرکت آب منطقهای کردستان، به ارائه گزارشی در خصوص وضعیت کیفی آب و آلایندهها به ارائه نتایج پایش کیفی دریاچه سدهای شهید کاظمی و چراغویس و نیز وضعیت کیفی رودخانههای سقز، آدینان و خورخوره در یک سال آبی اخیر بر اساس شاخص IRWQI پرداخت.
وی خاطرنشان کرد: توسعه و ارتقای تصفیهخانه فاضلاب شهر سقز و تکمیل شبکه جمعآوری فاضلاب شهری بعنوان یک اقدام اساسی جهت جلوگیری از آلودگی روخانه سقز میبایست مد نظر قرار گیرد.
حیدری بر عدم ساماندهی فاضلاب و فضولات حیوانی روستاهای واقع در حوضه آبریز سدها بعنوان عمدهترین کانونهای آلودگی برای رودخانهها و آبراهههای منتهی به سدها اشاره و افزود: کنترل این آلایندهها و ارتقای شاخصهای کیفی منابع آب بعنوان یکی از رویکردهای مدیریت منابع آب یکپارچه در حوضههای آبریز مشترک بین استانها حائز اهمیت بوده که میبایست بصورت جدی مورد توجه قرار گیرد.
لازم به ذکر است در ادامه این جلسه عباس جاوید "مدیر امور منابع آب شهرستان سقز" و صادقی "مدیر آبفای سقز" نیز بر لزوم تخصیص و تأمین اعتبارات مورد نیاز در راستای توسعه و ارتقای تصفیه خانه فاضلاب شهر سقز، تأکید نمودند.
مخازن سدها بعنوان اصلیترین منابع تأمین کننده آب شرب، ضمن ذخیرهسازی و تأمین آب، همواره با تهدیدات کیفی ناشی از وجود منابع آلاینده در حوضه آبریز بالادست مواجه میباشند؛ بر همین اساس تأمین آب سالم و بهداشتی مستلزم پایش و کنترل مداوم منابع آلاینده در حوضه آبریز، مدیریت کیفی مخزن و نیز مدیریت تصفیهخانه آب شرب با استفاده از فرآیندهای پیشرفته و بروز جهت تصفیه و حذف آلودگیهای آب و همچنین نگهداری و شستشوی خطوط و شبکه آبرسانی در سطح شهر میباشد که هر کدام از موارد فوقالذکر به نوبه خود سهم بسزایی در تأمین آب سالم و بهداشتی خواهند داشت.