به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای کردستان، در اقدامی فرهنگی و نمادین توسط شرکت آب منطقه ای کردستان و با همکاری سازمان های مردم نهاد شهرستان سنندج، دریاچه و ساحل سد قشلاق سنندج از هرگونه زباله و مواد زائد و پسماندها پاکسازی شد. بعداظهر جمعه 21 شهریور ماه تا شامگاه همان روز توسط شرکت آب منطقه استان کردستان با همکاری تعدادی از سازمانهای مردمنهاد، گروههای مردمی و جمعی از خبرنگاران استان کردستان در اقدامی ارزشمند و فرهنگی و در راستای حفظ و حراست از منابع آبی، پاکی محیط زیست و پاک نگه داشتن سد قشلاق تنها منبع آب شرب شهر سنندج، ساحل، محوطه، سطح آب و حاشیه این سد پاکسازی شد.
در این اقدام زیست محیطی که با هدف ترویج و گسترش فرهنگ پاکسازی محیط زیست و جلوگیری از ایجاد آلودگی و رهاسازی زباله و تمیز نگه داشتن محیط و حاشیه سد قشلاق صورت گرفت با همکاری سازمان های مردم نهاد روستاها و منطقه اطراف سد قشلاق از جمله سازمان مردم نهاد کاریزه روستای سرابقامیش، اعضای تعاونی صیادان سرابقامیش، اعضای تعاونی آب بران و گروههای مردمی و تعدادی از خبرنگاران استان کردستان و جمعی از کارکنان آب منطقهای استان، ده ها کیسه زباله مواد زائد و اشغال و زباله شامل بطری آب معدنی و نوشیدنی، کیسه کهنه زباله، کاغذ و شیشه، قوطی کنسرو و پساماندها را از محوطه سد قشلاق و سطح آب این منبع آبی جمع آوری کردند.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای کردستان که به همراه جمعی از کارکنان این شرکت در این حرکت نمادین فرهنگی- زیست محیطی حضور پیدا کرده بود در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: برنامهریزیهایی برای ساماندهی هرچه بهتر محوطه سد قشلاق و تعبیه سطلهای زباله برای جلوگیری از آلودهشدن این منبع آبی صورت گرفته و سعی میکنیم با محوریت مؤسسات و تشکلهای مردمی این برنامهها را عملیاتی کنیم.
مهندس شانظری افزود: بدون شک این حرکات و اقدامات شرکت و سازمان های مردم نهاد میتواند در بین اقشار مختلف مردم حساسیتهایی را برای حفظ و حراست از منابع زیست محیطی و آبی ایجاد کند.
شانظری تصریح کرد: هرساله با حضور و همکاری مردم منطقه اقدام به پاک سازی محوطه سد قشلاق شده است و آب منطقهای کردستان امیدوار است که مردم فرهنگی استان در حفاظت از منابع آبی پیشقدم شده و با استفاده بهینه از این منابع خدادادی زمینه توسعه و تعالی استان را فراهم کنند. وی همچنین گفت: جمعآوری صدها کیلوگرم زباله تجدیدپذیر و تجدیدناپذیر از محوطه تنها منبع آب شرب مرکز استان توسط مردم جای تقدیر و تشکر دارد اما به جای جمعآوری مقطعی زبالههایی که در کف مخزن تهنشینشدن نشده اند بهتر است مردم با اقدامات پیشگیرانه از آلودگی محیط زیست و محوطه و سطح آب سد جلوگیری کنند.
شانظری در پایان اظهار داشت: بارها و در گذشته از طریق مختلف به مردم هشدار داده ایم که در مخازن سدها شنا نکنند اما متاسفانه شاهد حضور مردم و جوانان و حتی کودکان هستیم که در دریاچه سدها مشغول به شنا هستند و در بعضی از موارد به علت عدم آشنایی به فنون شنا جان خود را از دست داده اند و دوباره از مردم استان درخواست داریم ضمن حفظ و حراست از منابع آبی از شنا کردن در سدهای استان خودداری کنند چون شنا کردن در این سدها طبق قوانین مصوب ممنوع است.