به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای کردستان، سد قشلاق سنندج روز یکشنبه میزبان جمعی از خبرنگاران رسانه های استان کردستان برای بازدید از وضعیت ذخیره آب سد و اطلاع رسانی در این زمینه بود.
در جریان بازدید رسانه ها از سد قشلاق سنندج، مدیرعامل، معاون حفاظت و بهره برداری، مشاور مدیرعامل و مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقه ای کردستان خبرنگاران را مشایعت کردند و به تشریح وضعیت موجود آب در استان و چالش های پیش رو پرداختند.
خبرنگاران از نقاط مختلف سد بازدید کردند و مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان به تشریح وضعیت موجود آب مخزن سد و مشکلات مربوط به کمبود آب پرداخت.
مهندس اقبال شانظری میزان ذخیره مخزن آب سد قشلاق سنندج را هم اکنون 128 میلیون متر مکعب ذکر کرد و گفت: از این میزان آب موجود در مخزن سد تنها 20 میلیون مترمکعب آن قابل برداشت است و 108 میلیون مترمکعب دیگر قابل برداشت نیست.
وی اظهار کرد: از مجموع 20 میلیون مترمکعب آب قابل برداشت در مخزن سد قشلاق سنندج براساس مصارف ماه های اخیر پیش بینی می شود تنها برای دو ماه دیگر یعنی تا اوائل آبان ماه امسال امکان تأمین آب باشد و در صورت عدم بارش نزولات جوی تامین آب شرب مردم سنندج با مشکل مواجه می شود و جیره بندی و قطعی ها شروع می شود.
وی متوسط مصرف تیر و مرداد ماه امسال شهر سنندج را به ترتیب هشت و هفت میلیون مترمکعب ذکرکرد و گفت: پیش بینی می شود در شهریور و مهر نیز به ترتیب هفت و شش میلیون مترمکعب آب مصرف شود.
مهندس شانظری گفت: صرفه جویی در مصرف آب را مورد تاکید داریم و از شهروندان درخواست می کنیم به صورت بهینه و منطقی آب مصرف کنند تا از این بحران عبور کنیم.
مدیرعامل آب منطقه ای کردستان با اشاره به اینکه در نگاهی اجمالی به سد قشلاق سنندج حجم آب زیادی در آن مشاهده می شود، گفت: تمام آب موجود در مخزن سد قابل برداشت نیست و از این رو نمی توان از حجم موجود به عنوان آب ذخیره استفاده کرد.
شانظری با اشاره به اینکه در اسفندماه سال 83 سد قشلاق سنندج سرریز کرد، گفت: اکنون در مقایسه با آن سال شاهد کاهش ارتفاع چندین متری آب سد قشلاق هستیم.
وی امسال را گرمترین سال در یک قرن اخیر دانست و اضافه کرد: حجم بالایی از آب سد نیز براثر گرمای هوا تبخیر شد و عوامل دیگری از جمله خشکسالی، کاهش نزولات جوی و عدم رعایت الگوی مصرف در بخش کشاورزی و شرب موجب شد حجم آب مخزن سد کاهش یابد.
وی به احداث سد آزاد به عنوان یکی از سدهای تامین کننده آب شرب شهر سنندج اشاره کرد و گفت: از محل آب ذخیره این سد قرار است 40 میلیون مترمکعب به سد قشلاق سنندج منتقل شود که در آن صورت دیگر مشکل تأمین آب نخواهیم داشت.
وی به ورود آب از دو رودخانه خلیفه ترخان و چهل گزی به سد قشلاق نیز اشاره کرد و گفت: میزان حجم آب ورودی این رودخانه نیز به اندازه ای نیست که نیاز شهر سنندج را تامین کند.
شانظری اظهار کرد: اکنون بین هزار و 400 تا هزار و 700 لیتر آب در لحظه وارد تصفیه خانه آب شهر سنندج می شود که اگر این میزان به هزار و 150 لیتر کاهش یابد از بحران عبور می کنیم و نیازی به جیره بندی نیست.
وی در پاسخ به سوالی در ارتباط با آلودگی آب سد سنندج نیز گفت: حفاظت کمی در ارتباط با آب دریاچه را شرکت آب منطقه ای برعهده دارد و حفاظت کیفی نیز بر عهده محیط زیست است که در بسیاری مواقع شرکت آب منطقه ای حفاظت کیفی را نیز انجام می دهد و از این رو تأمین سلامت و تمیزی آب همواره زیر کنترل است.
ایشان به گشت های روزانه و شبانه در جهت جلوگیری از آلودگی آب سد اشاره کرد و افزود: در این گشت زنی ها با پمپ ها و تانکرهای غیرمجاز برخورد کرده ایم.
بازدید خبرنگاران از سد قشلاق سنندج حدود چهار ساعت به طول انجامید و حضور در نشست مطبوعاتی مدیرعامل و معاون بهره برداری شرکت آب منطقه ای کردستان در محل سد قشلاق سنندج پایان بخش این بازدید بود.