به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای استان کردستان، در حاشیه این بازدید یک روزه، طی جلسهای که با حضور اعضای صدرالاشاره تشکیل شد، دکتر قاسمیپور، نماینده مردم شریف شهرستانهای مریوان و سروآباد، ضمن تقدیر از مجموعه شرکت آب منطقهای و جهاد کشاورزی کردستان، عنوان کرد: کار و رسیدگی به امور مردم خصوصاً آن بخش که مربوط به معیشت مردم است، باید جهادی انجام شود.
وی افزود: در مریوان بدلیل نبود زیرساخت مناسب، متأسفانه کار صنعتی و خدماتی انجام نشده، اما با این وجود این شهرستان از ظرفیتهای خوبی برای اشتغالزائی برخودار است، که تحقق این مهم نیازمند توجه و همت مسئولان است.
دکتر قاسمیپور تصریح کرد: مریوان یک شهر مرزی کمتربرخودار است، که باید اشتغال و امنیت اقتصادی برای جوانان این منطقه، در اولویت قرار بگیرد.
در ادامه جلسه، مهندس آرش آریانژاد ضمن تقدیر از نگاه ویژه دولت و وزارت نیرو به پروژههای آبی استان کردستان گفت: از آغاز دولت سیزدهم و با روی کار آمدن تیم جدید در وزارت نیرو و با دیدگاه ویژه آن مجموعه، پروژههای این استان جان تازهای گرفتهاند و سفر 6 باره مقام عالی وزارت نیرو به کردستان، مؤید این مطلب است.
مهندس آریانژاد اضافه کرد: از محل یک هزار و170 میلیارد تومان اعتبارات سال 1401 تا امروز بیش از 550 میلیارد تومان تخصیص دریافت داشتهایم که این نشان میدهد اراده دولت برای آبادانی این سرزمین جدی است و امروز وظیفه ماست تا با تلاش شبانه روزی بتوانیم بخشی از مطالبات به حق مردم را، به اتمام برسانیم.
وی افزود: خوشبختانه امروز تعامل و همکاری تنگاتنگی مابین وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی در جریان است و ما خرسندیم و بر خود میبالیم، تا قدمی در راستای تامین نیازهای بحق مردم شریف استان در حوزه آب و خاک و کشاورزی، بر داریم.
وی به طرح شبکه آبیاری و زهکشی دشتهای مریوان و قزلچهسو، اشاره کرد و اظهار داشت: این طرح با هدف انتقال آب سد گاران به اراضی واحدهای عمرانی یک، دو و سوم جنوب دریاچه زریوار، شامل آبگیری از انتهای خط لوله سیفون عبوری از شهر مریوان و انتقال آب به ایستگاههای پمپاژ شمال دریاچه و کانیمیران جهت آبیاری 1100 هکتار از اراضی شمال دریاچه زریوار، می باشد.
وی ادمه داد: بخش دوم شامل آبگیری از حوضه مقسم و انتقال به ایستگاه تنظیم دبی جنوب دریاچه، جهت آبرسانی به اراضی جنوب دریاچه با پیشرفت فیزیکی 90 درصد بوده که با احداث کنارگذر ایستگاه، هم اکنون قابلیت بهرهبرداری و تحویل آب مورد نیاز 1600 هکتار از اراضی جنوب دریاچه، فراهم گردیده است.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای کردستان افزود: سامانه انتقال آب از سد گاران به اراضی واحد عمرانی سوم شامل آبگیری از کانالی به طول 786 متر تا ابتدای روستای لنج آباد، سپس احداث سازه تبدیل کانال به لوله و اتصال به سیفونهای عبوری روستای لنج آباد و داخل شهر مریوان جهت آبرسانی به واحد عمرانی سوم و همچنین احداث حوضه مقسم، در انتهای شهر مریوان با هدف آبرسانی به اراضی جنوب دریاچه بوده که در حال حاضر دارای پیشرفت 100 درصدی می باشد.
مهندس آریانژاد در این بازدید به آبرسانی به اراضی واحد عمرانی یک و دو نیز اشاره کرد و اظهار داشت: آبگیری از سامانه انتقال سد گاران و پمپاژ آب از ایستگاه پمپاژ عصرآباد به وسیله خطوط لوله فولادی درجه 1 به مخازن ذخیره عصرآباد و انتقال به روش ثقلی از نقاط مرتفع به وسیله خطوط لوله پلیاتیلن درجه 2 جهت آبیاری اراضی روستاهای عصرآباد، گویزه کویره، کانیکوزله، لنج آباد و همچنین انتقال آب به ایستگاه پمپاژ ثانویه سلسی علیا، جهت آبیاری اراضی روستاهای پیله، سلسی و چاوک، به روش بارانی و قطرهای میباشد.
وی گفت: مساحت تحت پوشش طرح در این واحدها به ترتیب 250 و یک هزار و 650 هکتار (مجموعاً یک هزار و 800 هکتار) بوده که تا پایان سال جاری از این مقدار، یک هزار و 100 هکتار آن آماده بهرهبرداری، خواهد شد.
در ادامه "مهندس رجایی" رئیس حوضه آبریز مرزی غرب و کرخه، اظهار داشت: سازوکاری که امروز در وزارت نیرو، پیش بینی و در حال اجراست با دیدگاه نهایی کردن طرحهای اولویتدار این استان و تحقق نیازهای بحق مردم میباشد.
"مهندس پیمان اسکندری" مدیر کل سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، از دیگر اعضای این جلسه، عنوان کرد: این استان در ردهبندی اراضی آبی، آخرین استان است به نحوی که 12 درصد کل زمینهای کشاورزی، آبی و 88 درصد آن دیم است.
وی افزود: ظرفیت کردستان برای اجرای طرحهای کشاورزی مطلوب است اما تمرکز بیش از حد به بخش کشاورزی خصوصاً به صورت دیم، باعث شده طرحهای صنعتی بصورت قابل توجهی در این استان، اجرا نگردد.
مهندس اسکندری ادامه داد: خوشبختانه هماهنگی بین مجموعه این سازمان و شرکت آب منطقهای کردستان قابل تحسین است و همین امر سبب شده طرحهای کشاورزی خوبی در استان، اجرا شود.